Kort nieuws

Verkeersveiligheid raakt aan allerlei aspecten van ons leven. Daarom zijn we niet alleen actief voor senioren en in het onderwijs, maar houden we ons bezig met veel meer, tot veilige maaltijdbezorging aan toe. Je leest hier het laatste nieuws!

Platform Bezorg Veilig

Maaltijdbezorgers in het verkeer: dat gaat niet altijd goed. Een op de vier maaltijdbezorgers raakt betrokken bij een ongeval. Daarnaast houden de bezorgers zich niet altijd aan de verkeersregels. Daarom heeft Stichting TeamAlert in opdracht van het ROV Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam en de provincies Gelderland en Overijssel het online platform Bezorg Veilig ontwikkeld. TeamAlert werkte daarbij samen met Thuisbezorgd.nl. Voor werkgevers en bezorgers Horecaondernemers en bezorgers kunnen veel doen om de risico's in het verkeer te verkleinen. Het platform Bezorg Veilig biedt hiervoor veel mogelijkheden. Zo vinden werkgevers er tips op het gebied van de veiligheid van de voertuigen en afspraken met hun werknemers. Voor de bezorgers zijn er ook tips opgenomen. Daarnaast kunnen ze op het platform een online training volgen om de gevaren in het verkeer beter te leren herkennen. Lancering in Zuid-Holland Het Platform is op 24 mei gelanceerd. Gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie Zuid-Holland en wethouder Judith Bokhove van de gemeente Rotterdam kregen beiden een maaltijd bezorgd en boden de bezorger de online training op het platform aan. Nieuwsgierig naar het Bezorg Veilig? Neem hier een kijkje.

Vernieuwde Verkeerskalender

Al jaren krijgen duizenden kleuters in Zuid-Holland en daarbuiten aan de hand van de verkeerskalender hun eerste theoretische verkeerslessen. Dankzij de maandelijks wisselende kleurrijke vertelplaten, spannende verhalen en bijbehorende games en filmpjes betekent dat iedere maand weer een leuke les. Die hun school ook nog eens punten oplevert voor het SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel. Na ruim tien jaar is het tijd om de platen en verhalen te vernieuwen en technisch onder te brengen bij de website www.schoolopseef.nl. Dezelfde tekenaar en schrijfster, nieuwe toepassingen Omwille van de herkenbaarheid maken tekenaar Xavier Troost en expert in educatieve communicatie Nienke van ’t Klooster ook voor deze editie de platen en verhalen. De vernieuwde verkeerskalender zal responsive worden: hij zal ook op mobiele apparaten goed werken, zoals een smartphone of tablet. Handig voor scholen die met tablets werken en voor ouders. Thuis begint het Een actieve rol van ouders in de verkeersopvoeding is van onschatbare waarde. Toch onderschatten ouders hun eigen rol nogal eens, en overschatten ze juist de vaardigheden en kennis van hun kinderen op dit vlak. We weten uit onderzoek dat het belangrijk is om juist ouders van jonge kinderen al te betrekken bij verkeerseducatie en -opvoeding. Om al deze redenen zullen met de nieuwe verkeerskalender meer inzetten op gebruik in de thuissituatie. Naast ouders en scholen zullen instellingen voor de voorschoolse opvang en educatie worden benaderd met informatie over de kalender.” Lancering in september We presenteren de nieuwe verkeerskalender in september, de Maand van de Veilige Schoolomgeving. De eerste drie platen van de nieuwe serie zullen dan online staan.

Deel dit artikel: