Nieuwe ambassadeurs maken een punt van nul

v.l.n.r. Robin Kersbergen, Michel Klijmij-van der Laan, Daan de Haas, Astrid Homan, Cor Habben Jansen en Ria Boere

‘Maak een punt van nul’ is een aanpak met één ultiem doel: nul vermijdbare verkeersslachtoffers in de provincie Zuid-Holland. Als ROV Zuid-Holland zetten we communicatie en educatie in om van verkeersveilig gedrag de norm te maken. Maar dat doen we niet alleen. Ambassadeurs van Maak een punt van nul spelen een belangrijke rol in het overbrengen van de boodschap. Want het woord van een bekende heeft meer invloed dan welke campagne ook.

Dat is belangrijk, want jaarlijks vallen er meer dan 5.800 ernstige verkeersslachtoffers in onze provincie. Dat zijn 17 mensen per dag die niet veilig op hun bestemming komen. Veel ongelukken worden veroorzaakt door menselijk gedrag. Bijvoorbeeld doordat we te hard rijden, op onze smartphone kijken of het licht op onze fiets niet aan hebben. Samen kunnen we dit onveilige gedrag veranderen. Daarom vragen de ambassadeurs in heel Zuid-Holland in hun netwerk aandacht voor verkeersveiligheid. Zo vergroten private en bestuurlijke ambassadeurs het bereik van de aanpak én komt de boodschap beter over.

v.l.n.r. Marcel Tjin, Adriaan Heino en Daniël van Kalkeren

Nieuwe private ambassadeurs

Goed nieuws: de groep ambassadeurs voor Maak een punt van nul blijft groeien. Tijdens het symposium Beren op de Weg op 13 juni hebben drie nieuwe private partijen zich gepresenteerd. Het gaat om Tjinco (vertegen­woordigd door Marcel Tjin), Interpolis (vertegen­woordigd door Adriaan Heino) en Olifant Media (vertegen­woordigd door Daniël van Kalkeren). Deze nieuwe ambassadeurs kregen een insigne opgespeld door Astrid Homan, programma­manager van het ROV Zuid-Holland.

Eerste regionale groep bestuurlijke ambassadeurs

Tijdens het bestuurlijk overleg Verkeer en Vervoer in Midden-Holland hebben de nieuwe wethouders en de bestuurder van het waterschap in deze regio het ambassadeurschap op zich genomen. Het gaat om Robin Kersbergen (gemeente Bodegraven-Reeuwijk), Ria Boere (Krimpenerwaard), Michel Klijmij-van der Laan (Gouda), Daan de Haas (Zuidplas) en Cor Habben Jansen (Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard).

Deel dit artikel: