“Uiteinde­lijk is het de bedoeling dat ik minder nodig ben dan in het begin”

Interview met Mohamed Abdi

Vollenhove is een buurt waar iedereen plezierig woont en waar bewoners zich met verbonden voelen. Dat is de droom voor Vollenhove in Zeist voor 2035. Sinds begin dit jaar mag Mohamed Abdi als Sociaal Verbinder bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) hier een bijdrage aan leveren. Wat doet Mohamed precies? En hoe helpt dat de wijk?

De naam zegt het al: het project ‘Vollenhove Vooruit’ streeft naar het vooruit helpen van de wijk op verschillende fronten. Denk aan duurzaamheid, leefbaarheid of het financiële aspect. Mohamed helpt wijkbewoners op het gebied van werk en participatie.

“Ik sta dichtbij de inwoners van de wijk en spreek mensen echt in hun eigen omgeving."

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Anderhalve dag in de week ben ik bezig in de wijk om allerlei mensen te spreken. Op dit moment zijn dat nog vooral de partners die hier actief zijn, zoals wijkcentra, schuldhulpverlening of een buurtconciërge. Zo weet ik welke activiteiten en projecten er zijn voor inwoners die willen participeren. Daarnaast help ik mensen uit de wijk met vragen over (on)betaald werk of een stageplek.”

Wat vind je belangrijk in het werk?

“Ik sta dichtbij de inwoners van de wijk en spreek mensen echt in hun eigen omgeving. Zo zie ik met mijn eigen ogen wat er in deze wijk leeft en dat geeft mij heel veel voldoening, anders dan wanneer ik achter mijn laptop plannen bedenk. Ik zit er met mijn neus bovenop en dat vind ik heel mooi. Meedoen in de maatschappij: voor de een betekent dat betaald werk, voor de ander vrijwilligerswerk en voor een jongere betekent dat misschien het vinden van een stageplek. Mijn doel is om beter in contact te treden met wijkbewoners. Niet over de mensen praten, maar de bewoners meenemen in de plannen en gesprekken.”

Jouw wens voor de toekomst?

“In de toekomst hoop ik dat alle inwoners met vragen rondom werk en inkomen op de hoogte zijn van welke loketten en plekken er zijn binnen de gemeente. En dat ze mij weten te vinden, zodat ik hen kan helpen of kan doorverwijzen naar de juiste partner in de wijk. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik minder nodig ben, dan in het begin.”

Meer informatie over het project ‘Vollenhove Vooruit’ vindt u op de website van de gemeente Zeist.

Deel dit artikel: